I Medicolink bruger vi begrebet Bæredygtig rekruttering, når alle involverede parter får mest muligt ud af indsatserne: Lægerne, de modtagende afdelinger, patienterne og sundhedsvæsnet.
Bæredygtig rekruttering bygger på fire grundsøjler og bør efter vores bedste overbevisning vinde indpas som national branchestandard.
Stærk lægefaglighed
I sidste ende er det den modtagende afdelings opgave at sørge for, at kandidaternes faglighed er på plads.
Men det er Medicolinks ansvar at sikre det bedst mulige vurderingsgrundlag for afdelingen, når den skal træffe sin beslutning.
Derfor har vi udviklet en omfattende lægefaglig screeningsproces, der sikrer fuld transparens omkring kandidaternes lægefaglige kompetencer opnået under uddannelse og klinisk erfaring.
Alt sammen varetaget af Medicolinks faste konsulent, der er dansk speciallæge og har et solidt kendskab til den danske hospitalsverden.
Proceduren for Medicolinks faglige screening beskriver præcist, hvad I som arbejdsgiver kan forvente som beslutningsgrundlag for jeres kommende rekruttering.
Stærke sprogkundskaber
Igennem det sidste års mediedækning er visse internationale læger og danske hospitalsafdelinger blevet udsat for negativ presseomtale. Det har tydeliggjort nødvendigheden af en omfattende, forudgående sproglig opkvalificering.
Netop sproglig opkvalificering er en kernekompetence hos Medicolink, og vores anbefaling er, at læger som minimum skal have opnået B2 sprogniveau på Global Scale inden ansættelsesstart. Vi mener, at en sproglig kunnen svarende til minimum B2 er en forudsætning for at være rustet til mødet med kolleger, patienter og pårørende. I denne opfattelse er Medicolink fuldt ud på linje med Danske Regioners egne etiske retningslinjer.
Vi minder eksisterende samarbejdspartnere om vores sproglige anbefalinger, men ønsker også at brede brede kendskabet til disse ud til nye samarbejdspartnere.
Lang fastholdelse
Den internationale konkurrence om speciallæger er blevet skærpet de seneste år. Der er færre læger og flere jobs. Det betyder, at fastholdelsesindsatsen i forhold til nyankomne læger bliver endnu vigtigere. En god fastholdelsesstrategi er nemlig arbejdsgiverens bedste redskab til at beskytte sin rekrutteringsinvestering.
Det er forskningsmæssigt veldokumenteret, at der er en markant sammenhæng imellem en effektiv modtagelse og en langvarig ansættelse. Nøglen til fastholdelse består af en instruerende og inkluderende modtagelse af kandidaten med fokus på faglig udvikling, den medfølgende familie og den generelle trivsel i lokalsamfundet.
Udover markedets længste og mest intensive opfølgende indsats, har Medicolink igennem 2017 udformet et effektivt onboarding-program. Det er sket på baggrund af vores indgående kendskab til best practices for onboarding generelt og ikke mindst vores kendskab til de danske sygehuse.
Programmet sparer sygehusene ressourcer, får kandidaten hurtigt i produktion og øger sandsynligheden for langvarig fastholdelse betragteligt.
Etisk rekruttering
Medicolink opfordrer alle interessenter til at udvise værdibaseret rekrutteringsadfærd. Selv efterlever vi fuldt og fast HOSPEEM’s retningslinjer for international rekruttering – herunder også Danske Regioners fortolkning af samme. Desuden arbejder vi efter WMA (World Medical Association) og WHO’s forskrifter på området.
Præciserende og uddybende i forhold til nævnte standarder og hvad vi betragter som god praksis henviser vi til Medicolinks etiske kodeks.
For kandidaternes skyld, for sygehusenes skyld og for patienternes skyld.
Ja, ganske enkelt for fremtidens skyld, udgør disse fire søjler grundlaget for det, som vi i Medicolink forstår ved bæredygtig rekruttering.
Vi takker på forhånd for jeres forståelse for vores måde at udføre arbejdet på. Og for den opbakning i tale og handling, som eksisterer rundt omkring på landets hospitaler.
Bæredygtig rekruttering kræver en fælles indsats.
Vi ser frem til et godt samarbejde.